Indoor Meditatie


Heerlijk samen mediteren 

Welkom

Een nieuw jaar, een frisse start. Mooi om weer eens aandacht te besteden aan meditatie, zodat we ons steeds meer bewust worden van wie we echt zijn.

Daarmee wordt ons leven een stuk aangenamer: we maken makkelijker keuzes, voelen we ons meer in balans en hebben meer plezier. 

We gaan het komende voorjaar 5 keer samen in Bunnik (Nederland) mediteren, in het prachtige en serene yogacentrum aldaar.

Het thema van deze 5 bijeenkomsten is Zelfcompassie.

Image
Image

Wat gaan we doen

Het algemene thema is Zelfcompassie: hoe kan ik mezelf beter leren kennen en daarmee mezelf volledig accepteren zoals ik ben. Dat maakt ons liefdevoller naar onszelf én liefdevoller naar anderen. Deze serie is gebaseerd op het Tibetaanse principe van de 'Zes Werelden'. Traditioneel wordt dat benoemd als 'vormen' waarin we op aarde voorkomen, met de bijbehorende leerpunten en valkuilen. In een ruimere vorm wordt hier meer naar gekeken als kansen om onszelf te ontwikkelen vanuit het nu. Je krijgt uitleg over de diverse 'Werelden' en we gaan hier uitgebreid over mediteren.

Vier bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond en één op vrijdagavond. Alle bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 21.30 uur.

  •  8 februari: Vrij zijn van negatieve gedachten over jezelf
  • 17 maart: Tevreden zijn met wie je bent
  • 19 april: Losbreken van onze automatische piloot
  • 10 mei: Ik ben ik en jij bent jij
  • 7 juni: Authentiek zijn

Het uitgangspunt van onze meditaties is Dzogchen (Rigpa): een meditatievorm zonder extreme inspanning, waar je alles leert laten zijn zoals het is en vanuit die staat van zijn jezelf beter leert kennen.

We gaan volop aan de slag. Daarom zijn de meditatiebijeenkomsten steeds 2 1/2 uur. Uiteraard houden we tussentijds pauze. Naast meditatie is er ruimte om te sparren en uitgebreid ervaringen met anderen uit te wisselen. Zo leren we heel veel over onszelf, over de ander en ván de ander. 

Onze meditatieplek

De locatie van de meditaties is het Yogacentrum Bunnik (www.yogacentrumbunnik.nl).

Het centrum ligt midden in het rustieke dorpje Bunnik in de buurt van Utrecht. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op 1 minuut loopafstand. De bus stopt nagenoeg voor de deur en de trein is op 8 minuten loopafstand.

In het centrum zijn alle benodigheden voor de meditatie aanwezig (matjes, kussentjes, dekentjes etc).


Praktische informatie
Data:  8 februari, 17 maart, 19 april, 10 mei, 7 juni

Tijd: woensdag van 19.00 tot 21.30 uur

Voor wie: iedereen kan meedoen

Kosten: voor de totale reeks € 180

Via het onderstaande aanmeldformulier kan je je aanmelden.

Dit is je meditatiebegeleider

Petra Verhoef Coach - InnerLicht

Petra Verhoef

Petra is erkend meditatielerares en begeleidt je met aandacht tijdens de bijeenkomsten.
Over Petra

Aanmelden

 

©2019 InnerLicht - Mediteren voor JeZelf door Petra