Shiné

the practice of calming our Mind

Leer kalmeren

Wat is Shiné (uitgesproken als 'sjajnie')

Mindfulness is inmiddels een bekend begrip geworden. Maar wist je dat deze techniek eigenlijk al eeuwenlang bestaat? Shiné is de Tibetaanse, oeroude en zeer diepgaande vorm van mindfulness. Daar waar je écht leert je geest te kalmeren op basis van meditatie, ondersteund door zeer, zeer uitgebreide kennis hierover. 

Shiné helpt je kalmte te vinden door een eenvoudige meditatie die voor iedereen goed te doen is. Waar het anders is dan de moderne Mindfulness-technieken, is dat het je ook helpt te herkennen welke valkuilen er kunnen zijn tijdens je meditatie en hoe je daar weer uit kan klimmen. Het biedt je daarnaast ook uitgebreide Powertools: het benoemt onze natuurlijke vermogens die ons in staat stellen succesvol te zijn en het geeft aan welke mindset op een bepaald moment het meest geschikt is om in te zetten. 

Kortom: een prachtige, uitgebreide methode van kennis, ondersteuning en waar nodig een liefdevol duwtje in de rug om jou te helpen kalm te zijn.

Een kalme geest maakt dat we minder stress hebben, ons gelukkiger voelen en makkelijkere en betere beslissingen nemen in ons leven.

Petra Verhoef is erkend leraar Shiné meditatie, in de de traditie van Tulku Lobsang Rinpochee.

The wisdom of Shiné

Image
InnerLicht Meditatie

Wat gaan we doen tijdens deze cursus?

Gedurende 6 weken (van 21 oktober tot 2 december) ga je aan de slag met de meditatie van Shiné. De meditatie is eenvoudig, dat zal je ontdekken. Maar om de meditatie te doen en vol te houden, is moeilijker.

Belangrijk bij Shiné is dat je vaak (kort) oefent.

Om jou te inspireren om het vol te houden, hebben we de volgende ondersteuningen gemaakt:

* Elke week ontvang je een nieuw, inspirerend filmpje over je meditatie van die week mét informatie over de krachten, valkuilen en oplossingen voor die week

* Je wordt automatisch lid van de Shiné-groepsapp waar je je vragen kan stellen en elkaar kan ondersteunen in de beoefening

* Om je te stimuleren om je ervaringen bewust waar te nemen, is het de bedoeling dat je deze noteert. Elke week ontvang je van Liselot een filmpje met uitleg hoe je deze ervaringen kan verbeelden in een echte Tibetaanse Thangka.
Bekijk hier het filmpje van Liselot met alvast een preview over het maken van de Thangka.

* Lukt het je om de betreffende week in ieder geval 5 x te mediteren (en dat hoeft maar een paar minuten per dag te zijn), dan ontvang je als BONUS een geleide, ontspannende meditatie kado.


We willen graag dat je slaagt. We willen graag dat je succesvol bent. Dat is wat we je gunnen. Daarom bieden we deze vorm die naast de beoefening zelf ook zoveel extra informatie en handvatten biedt én ook de fun en ontspanning om te kunnen slagen. 

DOE DUS MEE en vind je kalmte extra terug in deze periode.

Extra: individuele begeleiding

Regelmatig geven mensen aan graag hun persoonlijke ervaringen individeel te willen bespreken. Daarom is het mogelijk om de cursus te combineren met een tweetal individuele sessies gedurende de cursus. De sessies worden online gegeven, duren een uur en hebben tot doel je te helpen bij het je versneld en meer diepgaand eigen maken van deze prachtige methode.

Image

Benodigdheden

Naast een computer of mobiele telefoon met internet zijn er geen benodigdheden om mee te kunnen doen. Het is wél zinvol om pen en papier bij de hand te hebben voor het opschrijven van een ervaring, een vraag of iets anders dat tijdens je meditatie naar voren komt.

Image
InnerLicht Meditatie

Instapniveau

Deze cursus is geschikt voor iedereen.

Deze cursus is ontwikkeld voor degene die deze vorm van meditatie willen ontdekken, voor degene die onder begeleiding van een ervaren leraar willen mediteren en voor degene die al mediteert en dit graag samen met een groep doet. 

Voel je dus vooral welkom om aan te sluiten!

Ontmoet je leraren

Petra Verhoef Coach - InnerLicht

Petra

Petra is ervaren meditatieleraar en begeleidt je tijdens de cursussen.
Over Petra
Liselot Been Coach - InnerLicht

Liselot

Liselot begeleidt je tijdens deze special bij de energetisch-creatieve opdrachten.
Over Liselot

De cursus in een notendop

Leer Shiné meditatie op een eenvoudige en ontspannen wijze

Wordt begeleid door ervaren leraren

Verbeeld je ervaringen in een Tibetaanse Thangka

Voel je thuis in de whatsapp-groep

Kalmeer je geest

Leer Ontspannen in Rustige én Drukke perioden van je leven.

Aanmelden

©2019 InnerLicht - Mediteren voor JeZelf door Petra