Wat is mediteren?

Mediteren in een notendop

Mijmeren met een kopje thee of koffie, voor je uitstaren op je werk, op een bankje kijken naar je kindje dat speelt in de speeltuin, na het hardlopen voldaan op de bank neerploffen en uithijgen.....

We denken er nooit over na, maar dit zijn eigenlijk vormen van meditatie. We doen eens even niks, maar zijn volledig aanwezig in het moment.

En we merken dan ook altijd hoe prettig dat is. Alleen kunnen we het moment vaak maar kort vasthouden en rennen we weer door naar de volgende activiteit.

Mediteren kan je ook bewuster leren doen. Zodat de momenten dat je gaat zitten een keuze zijn. Zodat de momenten dat je gaat zitten je daadwerkelijk de rust en focus brengen die we allemaal zoeken in ons leven.

Rust geeft energie, focus geeft richting. Door te leren mediteren voel je je prettiger en wordt je leven een stuk aangenamer.

Leer Mediteren voor JeZelf

Mediteren biedt veel voordelen en je kunt het op een eenvoudige manier toepassen in je dagelijks leven. Echter, in de praktijk blijkt het lastig om consequent, dagelijks te mediteren. 

Net zoals met het aanleren van nieuwe gewoontes vergt mediteren discipline, motivatie en geduld. De meditatiecursus die wij hebben ontwikkeld is specifiek gemaakt om hierin te voorzien:
Leer mediteren onder begeleiding van een ervaren meditatieleraar
Integreer meditatie gedurende 28 dagen in je dagelijks leven
Start samen met een groep  gelijkgestemden
Stel vragen aan de leraar om je inzicht te vergroten

Leer meer over onze:

Aanvullende informatie:

Wat is  mediteren?

Een introductie
©2019 InnerLicht - Mediteren voor JeZelf door Petra